ABD'de felaket: 100'den fazla ölü

ABD'de felaket: 100'den fazla ölü

ABD'nin orta kesimlerinde yaşanan kasırga felaketinde ölü sayısı 100'ü aştı. Enkaz altında olanlar nedeniyle ölü sayısının çok daha fazla artabileceği belirtiliyor.

ABD'de tarihinin en ölümcül kasırgalarından birinin yaşandığı bildiriliyor. Kentucky başta olmak üzere ülkenin orta batısındaki eyaletleri vuran kasırgada ölü sayısının 100'ü aştığı ve artmaya devam edebileceği belirtiliyor.

Kasırganın aynı zamanda çok ağır bir maddi hasar ve yıkıma neden olduğunu da gözlemleniyor. ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada kasırgayı "büyük bir trajedi" olarak isimlendirdi, çok üzgün olduklarını belirtti, kasırganın vurduğu eyaletlere federal bütçeden destek sözü verdi ve vatandaşların maddi zararının da kamu tarafından karşılanacağını açıkladı.

Kasırga nedeniyle yıkılan iki fabrikadaki işçilerin, bir huzurevindeki yaşlıların göçük altında kalarak topluca öldükleri belirtiliyor. 

En çok can kaybı beklenen yıkımın Kentucky'daki bir mum fabrikasında yaşanan olduğu bildiriliyor. Kasırga fabrikayı yıktığında 110 kişi bulunan fabrikada 40 kişi kurtarıldı. Az sayıda cesede ulaşıldı, 60'dan fazla kişi ise hala enkaz altında.

Kasırga esnasında yıkım öncesinde bu fabrikadan edilen dualar ve yardım istekleri sosyal medyaya da yansıdı. Bazı işçiler sosyal medya platformlarına o esnada ulaşarak "Bizim için dua edin", "Bizlere yardım edin" tarzında mesajlar yazdılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.