ABD'de George Floyd’u öldüren eski polisin cezası belli oldu

ABD'de George Floyd’u öldüren eski polisin cezası belli oldu

ABD'de mahkeme, siyahi George Floyd'u gözaltına aldığı esnada boğarak öldüren eski polis memuru Derek Chauvin'i 22,5 yıl hapisle cezalandırdı.

ABD'de mahkeme, siyahi George Floyd'u gözaltına aldığı esnada boğarak öldüren eski polis memuru Derek Chauvin'i 22,5 yıl hapisle cezalandırdı.

Savcıların 30 yıl hapis cezası verilmesini talep ettiği Chauvin'in, daha önce sabıka kaydı bulunmaması nedeniyle cezasında indirime gidildi.

Floyd’un kız kardeşi Bridgett Floyd, kararın ardından yaptığı açıklamada, polis vahşetinin nihayet ciddiye alındığını belirterek, “Kardeşim George Floyd’u öldüren Minneapolis polis memuruna bugün verilen ceza, polis şiddetinin nihayet ciddiye alındığını gösteriyor. Ancak, siyahiler, bu ülkede kolluk kuvvetleri tarafından adil ve insanca muamele gördüklerini hissedene kadar gidecek çok yolumuz var” ifadelerini kullandı.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.