ABD'de ilkokula saldırı: 18'i çocuk 21 ölü

ABD'de ilkokula saldırı: 18'i çocuk 21 ölü

ABD'nin Teksas eyaletinde bir okula düzenlenen silahlı saldırıda şu ana kadar 21 kişi hayatını kaybetti.

ABD'nin Teksas eyaletinde bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 18 çocuk ile 2 yetişkin ve saldırgan dahil şu ana kadar 21 kişi hayatını kaybetti.

Teksas Valisi Gregg Abbott, San Antanio kentinin batısındaki Uvalde kasabasındaki bir ilkokulda düzenlenen silahlı saldırı hakkında basın toplantısı düzenledi.

Saldırıda 18 öğrencinin ve 2 yetişkinin hayatını kaybettiğini aktaran Abbott, 18 yaşındaki Salvador Ramos isimli saldırganın olaya müdahale eden polisler tarafından etkisiz hale getirildiğini de sözlerine ekledi.

Çevredeki bazı hastaneler, saldırının olduğu okuldan bazı çocuk ve yetişkin yaralıların getirildiğini ve tedavi altına alındığını açıkladı. Bu nedenle ölü sayısının daha da artabileceğinden endişe ediliyor.

Yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğü ilkokuldaki saldırıda ilk olarak 2 öğrencinin öldüğü duyurulmuştu.

Saldırı, ABD'de silah satışı konusunu yeniden tartışmaya açtı. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Yine bir silahlı saldırı ve Cumhuriyetçiler yine hiçbir şey yapmayacak. Çocuklarımızı güvende tutamayacaksak biz kimiz? Ulusal çapta silah kontrolüne ihtiyacımız var" dedi.

14 Mayıs'ta ABD'nin New York eyaletinin Buffalo kentinde süpermarkete giren bir saldırgan marketteki 10 kişiyi vurarak öldürmüştü.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.