ABD'de koronavirüs nedeniyle bir günde 1480 kişi öldü

ABD'de koronavirüs nedeniyle bir günde 1480 kişi öldü

Johns Hopkins Üniversitesi, ABD’de son 24 saat içerisinde yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınından bin 480 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, ülkede bir günde bin 480 kişi yaşamını yitirdi. ​Bu can kaybı aynı zamanda salgında ABD'de bir günde en fazla can kaybı olarak kayıtlara geçti.

En fazla vakanın görüldüğü New York’ta 102 bin 863 kişi yeni tip coronavirüsü Covid-19 salgınına yakalanırken, 3 bine yakın kişi de salgından dolayı hayatını kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde salgının başlamasından bu yana toplam ölüm sayısı şu anda 7 bin 406 olarak kayıtlara geçti.

Beyaz Saray'a göre, Covid-19'un ABD'de 100 bin ila 240 bin kişiyi öldürmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Cuma günü yaptığı açıklamada, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla halka açık yerlerde tüm Amerikalılara maske takmaları zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.