ABD'de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 150 bini aştı

ABD'de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 150 bini aştı

ABD’de koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 150 binin üzerine çıktı.

ABD’de koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 150 binin üzerine çıktı. Johns Hopkins Üniversitesi’nin istatistiklerine göre salgın nedeniyle ABD, dünyada en fazla can kaybı yaşanan ülke olurken bu oran dünyadaki tüm ölümlerin yaklaşık üçte birini oluşturdu.

ABD yetkilileri koronavirüs kaynaklı ilk can kaybını Şubat ayı sonunda açıkladılar. Üniversite istatistiklerine göre o zamandan beri 4,38 milyon kişide koronavirüs vakası kaydedildi.

ABD nüfus açısından her 10 bin kişiden 4,5 kişinin hayatını kaybetmesiyle salgından en fazla etkilenen 20 ülke listesinde ölüm oranı açısından altıncı sırada yer aldı. 

Reuters istatistiklerine göre İngiltere, İspanya, İtalya, Peru ve Şili, nüfus açısından ölüm oranlarının en yüksek olduğu ülkeler. ABD’deki ölümler, dünya genelinde 661 bini aşan tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturuyor.

ABD’de 11 günde Kovid-19 nedeniyle 10 bin kişinin ölümü, Haziran ayının başından bu yana ülkedeki en hızlı ölüm oranı oldu.

ABD'de 27 Mayıs'ta ölümler 100 bini aştığından beri vaka oranı da arttı. Vakaların merkezi New York’tan güney ve batıya doğru değişirken New York 32 binden fazla ölüm ile hala en yüksek ölümlerin yaşandığı şehir oldu.

Arkansas, Kaliforniya, Florida, Montana, Oregon ve Texas, Salı günü rekor ölümler kaydetti.

Artan rakamlar, ülkenin ticari faaliyetlerini alt üst eden ekonomik krizden en kötü şekilde etkilenmesine ve milyonlarca Amerikalının işsiz kalmasına neden oldu.

Sağlık uzmanları aylar boyunca yaptıkları çağrılarla herkesin sosyal mesafe ve halka açık yerlerde maske takmak gibi genel kurallara uyması durumunda ABD’de salgınının kontrol edilebileceğini söyledi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.