ABD'de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 4 bini aştı

ABD'de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 4 bini aştı

ABD’de küresel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 4 bin 81’e ulaştı.

ABD’de küresel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 4 bin 81’e ulaşırken Beyaz Saray’ın Kovid-19 ile Mücadele Kurulu Koordinatörü Dr. Deborah Birks ise sosyal izolasyon kurallarına uyulsa da ülkedeki ölümlerin 200 binlere ulaşabileceğine dair uyarıyor. 

Öte yandan Başkan Donald Trump, Beyaz Saray’ın bahçesinde yaptığı günlük basın konferanslarında nispeten iyimser bir görüş sunmayı deneyerek ABD halkına güven vermeye çalışıyor. Önceliğinin halkın hayatını kurtarmak olduğunu, ekonominin ise bunun ardından geldiğini söylüyor.

Abbott Laboratories tarafından üretilen ve 5 dakikada sonuç veren koronavirüs testini sunan Trump, aynı zamanda ABD’nin şimdiye kadar en az bir milyon insanı muayene ettiğini açıkladı. Amerikan şirketi Ford’un solunum cihazı üretmeye başladığını belirten Başkan, 100 gün içerisinde 50 bin cihazın teslim edileceğini bildirdi. Bununla birlikte 10’dan fazla şirketin daha bu cihazın üretimine katkıda bulunacağını, bu yüzden ülkede ürün fazlası olacağını söyleyerek şu ifadelerde bulundu:

“İhtiyacımız olanı aştığında elimizde kalanları yoğun sıkıntıların yaşandığı İtalya, Fransa, İspanya gibi ülkelere göndereceğiz. Aynı zamanda İtalya’ya yaklaşık 100 milyon dolarlık sağlık malzemesi göndereceğiz”

En fazla New York etkileniyor

Bugüne kadar salgından en çok yara alan eyalet, can kaybının 1 Nisan itibariyle 1714’e çıktığı New York. Vali Andrew Cuomo, önümüzdeki haftalarda daha fazla vaka ve can kaybının yaşanacağı konusunda uyarıda bulundu. Pazar ve Pazartesi günlerinde günlük 250’den fazla can kaybı yaşanırken Cuomo ise bu sayının 800’lere çıkabileceğini söylüyor.

Trump iyimser tutumunu sürdürürken ışıklar şehri New York’un simasının değişmesi, ülkedeki gerçek durumu yansıtıyor. Nitekim meşhur Central Park, vakaların tedavi edilmesi için çadır ve yatakların kurulmasıyla küçük bir hastaneye dönüşmüş durumda. ABD Ordusu Mühendis Birliği, planlandığı gibi Manhattan'daki Jacob Javits Kongre Merkezi’ni de 2 bin 900 yataklı geçici bir hastaneye dönüştürdü.

Johns Hopkins Üniversitesi Koronavirüs Veri Merkezi’nin bilgilerine göre ABD’de 1 Nisan itibariyle 189 bin 633 kişi Kovid-19 virüsüne yakalandı. Salgından dolayı 4 bin 81 hasta ölürken 7 bin 136 hasta ise iyileşti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.