ABD'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 800 bini aştı

ABD'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 800 bini aştı

ABD'de koronavirüs vaka sayısının 50 milyonu, salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 800 bini aştığı açıklanırken pandeminin hız kazanmasından endişe ediliyor.

ABD'de pandeminin başından bu yana tespit edilen koronavirüs kaynaklı ölü sayısı 800 bini aşarken toplam vaka sayısının ise 50 milyon sınırını aştığı açıklandı.

Koronavirüs kaynaklı ölümlerin 450 binden fazlası ise 2021 yılında yaşandı.

Resmi rakamlara göre dünyada koronavirüs nedeniyle en çok ölüm yaşanan ülke olan ABD'de havaların soğumasının ve Omicron varyantı salgını beklentisinin yaşanan can kayıplarını da artırması bekleniyor.

Salgında Trump ve Biden dönemleri

Trump yönetimini salgınla baş edememekle suçlayan Biden yönetimi döneminde de salgının ülkede hız kazanması ve günlük can kaybında artış yaşanması ise dikkat çekici bulunuyor.

ABD'de salgın nedeniyle yaşanan ölümler ülkedeki genel ölüm oranını da anormal derecede artırmış durumda.

Salgından önceki son dönem olan 2019 yılında ABD genelinde 2.854.858 kişinin hayatını kaybettiği kaydedilirken, bu sayı 2020'de 3.390.025'e yükseldi. 2021'de ise bu sayısının bir önceki yıla göre %3-4 oranında artması bekleniyor.

Dünya genelinde tespit edilen koronavirüs kaynaklı ölü sayısı 5,3 milyonu, toplam vaka sayısı da 270 milyonu aşmış durumda.

Türkiye'de ise ölü sayısı 80 bine yaklaşırken vaka sayısı 9 milyonu aştı.

Kaynak: Mepa News

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.