ABD'de korsan saldırı: IŞİD ve Saddam videosu izletildi

ABD'de korsan saldırı: IŞİD ve Saddam videosu izletildi

ABD'de yerel okul sitelerine giren yüzlerce kişi, bilgisayar korsanları tarafından IŞİD'i destekleyen bir videoya yönlendirildi.

Yetkililer, Arizona'da Tucson, Connecticut'ta Newtown, Virginia'da Gloucester County ve New Jersey'de Bloomfield kentlerinde bölge okullarının internet sitelerinin geçici süreyle bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradığını açıkladı. Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), okul sitelerine giren yüzlerce kişiyi IŞİD'i destekleyen bir videoya yönlendiren korsan saldırının sorumlularını bulmaya çalıştığı belirtildi.

2 saat boyunca IŞİD videosu oynatıldı

Bloomfield okul bölgesi, pazartesi günü korsan saldırı sırasında internet sitelerinde yaklaşık 2 saat boyunca IŞİD videosunun oynatıldığını açıkladı.

Merkezi Atlanta'da bulunan SchoolDesk şirketi, teknisyenlerin internet sitelerinin kaynağına eklenen küçük bir dosya keşfettiğini, bunun, 800 civarında bölge ve okul sitesini, Saddam Hüseyin'in resmi ve Arapça sesli mesaj içeren bir YouTube videosuna yönlendirdiğini açıkladı.

Şirket, korsanlık eyleminin, özel ve resmi olmak üzere diğer kuruluşlara ait internet sitelerini etkilediğini de bildirdi.

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.