ABD'de Müslüman Doktora Saldırı

ABD'de Müslüman Doktora Saldırı

İslamofobik saldırıların tırmanışta olduğu ABD'de Müslüman bir doktora cami avlusunda saldırı düzenlendi.

ABD'nin Teksas eyaletinde Müslüman bir doktor, cami avlusunda önce silahlı saldırıya uğradı, ardından bıçaklandı. Independent'ta yer alan habere göre, Teksas'taki caminin imamı Muhammed Imaduddin, Müslüman doktorun 3 saldırgan tarafından vurulduğunu söyledi.

Görgü tanıkları, Müslüman doktorun 3 kişi tarafından önce silahla vurulduğunu daha sonra da bıçaklandığını ifade etti. Saldırganların yüzlerinin maskeli olduğu belirtildi.

Caminin sözcüsü Muhammed İmaduddin, yerel basına yaptığı açıklamada, sabah namazı için gelen doktorun aracını sokağa park ettikten sonra camiye yürürken saldırıya uğradığını belirtti.

Imaduddin, ABC13 kanalına yaptığı açıklamada, "Şuan ABD'deki siyasi ortam çok gergin ve korkutucu" ifadelerini kullandı. Imaduddin, bu saldırının bir haftadır Houston'da, Müslümanlara yönelik yapılan üçüncü saldırı olduğunu kaydetti.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis yetkilileri, iki kurşunun isabet ettiğini doktorun şu anda yoğun bakım ünitesinde bulunduğunu ve kurtulmasını beklediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.