ABD'de Satanist Tapınağı'ndan kürtaj yasağına karşı protesto

ABD'de Satanist Tapınağı'ndan kürtaj yasağına karşı protesto

ABD'de Satanist Tapınağı isminde Şeytan'a tapan dini oluşum Teksas'taki kürtaj yasasını protesto ederek kürtajın Şeytanperestlerin dini hakkı olduğunu savundu.

ABD’nin Teksas Eyaleti'nde kadınların hamileliklerinin 6’ncı haftasından sonra kürtaj olmasını yasaklayan yasaya Teksas'ta ayrı bir din olarak örgütlenen Satanist (Şeytanperest) Tapınağı'ndan tepki geldi.

ABD'nin Massachusetts Eyaleti merkezli bu dini oluşum, kürtajın üyelerinin inanç temelli hakkı olduğuna dair ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne dava açtı. Teksas'taki Satanist Tapınağı üyeleri de yasayı protesto etti ve "Hail Satan" (Yaşasın Şeytan) sloganları attı.

Satanist Tapınağı, Twitter'da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Teksas'taki kürtaj yasaları dini haklarımızı ihlal ediyor ve tapınağımız yasal işlem başlattı. Teksas yargıçları ABD Anayasası'na ve yasal emsallere uyarsa, derinden bağlı olduğumuz inançlarımızı paylaşanlar, eyaletin kürtaj hizmetlerine erişimi kısıtlamak için uygunsuz çabalarından muaf tutulacak."

2013'te ABD'li Satanistlerce kurulan Satanist Tapınağı'nın ABD'deki üye sayısının arttığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum