ABD'de siyahi bir genç gözaltında boğularak öldürüldü

ABD'de siyahi bir genç gözaltında boğularak öldürüldü

ABD'nin Virginia eyaletinde 28 yaşındaki siyahi bir Amerikalının, gözaltındayken getirildiği hastanede polislerin ve personelin müdahalesi sonucu nefessiz kalarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Siyahi gencin ölümüne yol açan 7 polis ve 3 sağlık görevlisi hakkında cinayet suçlamasıyla dava açıldı.

ABD'nin Virginia eyaletinde 28 yaşındaki siyah Amerikalı Irvo Otieno, Henrico County hapishanesinden getirildiği psikiyatri hastanesinde yaşamını yitirdi.

6 Mart’ta yaşanan ve hastanenin güvenlik kamerasına yansıyan olayda, elleri ve ayakları kelepçeli şekilde bir odaya getirilen Otieno’nun Henrico County Polis Departmanı'ndan 7 polis ve 3 hastane görevlisi tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldığı görüldü.

10 kişinin yerdeki Otieno’nun üzerine çıkıp kuvvet uyguladığı kameraya yansırken, Otieno’nun ise bir süre sonra hareketsiz kaldığı, sağlık görevlilerinin suni teneffüs ile müdahale ettiği görüldü.

Yaklaşık 11 dakika boyunca orantısız güce maruz kalan Otieno’nun adli tıp raporunda 'nefessiz kalarak boğulma' sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Olayın ardından gözaltına alınan 7 polis ile 3 sağlık personeli hakkında cinayet suçlamasıyla dava açıldı. Gözaltına alınan polislerin 2’si kefaletle serbest bırakılırken, diğerlerinin tutukluluk hali sürüyor

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum