ABD'de Trump karşıtı protestolar: "Benim başkanım değil"

ABD'de Trump karşıtı protestolar: "Benim başkanım değil"

ABD'nin çeşitli kentlerinde binlerce kişi Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın başkan seçilmesini protesto etmek için sokağa döküldü.

8 Kasım'da yapılan seçimle başkan seçilen Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, zaferinin kesinleşmesinin ardından yaptığı ilk konuşmada, bütün Amerikalıların başkanı olmak istediğini söyledi. Ancak çok sayıda Amerikalı Trump'ın başkan olmasından memnun değil. ABD'nin çeşitli kentlerinde "Not My President" (Benim başkanım değil) sloganıyla düzenlenen protesto gösterilerine binlerce kişi katıldı. Protestocular özellikle Trump'ın göçmen ve Müslüman karşıtı söylemlerine eleştiriler yöneltti.

New York, Chicago ve Austin kentlerinin yanı sıra Berkeley, Seattle, Phoenix, Los Angeles, Richmond gibi kentlerde de protestolar düzenlendi. New York'ta Birlik Meydanı'ndan Trump Binası'na bir yürüyüş düzenlendi ve bina önünde seçim sonucu protesto edildi. Göstericiler, Trump'a yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve kadın düşmanlığı suçlamasında bulundu.

 

Seçim gecesi Kaliforniya'nın Oakland kentinde arbede çıkmıştı. Trump'ın portresini yakan göstericiler, etraftaki dükkanlara zarar verdi, otomobil lastiği ve çöp yaktı.

Seattle'da ise Trump protestoları sırasında etrafa ateş açıldığı ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.