ABD'de Trump seçimi kaybederse ne yapacak?

ABD'de Trump seçimi kaybederse ne yapacak?

ABD kamuoyu, Donald Trump'ın seçimi kaybetmesi halinde kaos çıkaracağı görüşünde.

ABD kamuoyu, Donald Trump'ın seçimi kaybetmesi halinde kaos çıkaracağı görüşünde.

Ülkede seçim süreci yaklaştıkça artan tartışmalar günden güne daha da sertleşti. Özellikle Demokratlar, mevcut başkan ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın, seçimi kaybettiği takdirde görevi bırakmamakta direneceğini ileri sürüyor.

Kendisini galip ilan etti

Trump'ın bugün seçimlerin ilk sonuçlarının açıklanmasının ardından "Seçimi kazandığını" ilan etmesi bu tartışmaları artırdı.

Henüz seçim sonuçlanmamış olmasına ve Demokrat aday Joe Biden ile aralarında ciddi bir çekişme olmasına rağmen Trump'ın bu açıklamayı yapmasının, olası bir kaosa zemin hazırladığı ifade ediliyor.

Gerginliğin "mail yoluyla" gönderilen oylar çevresinde geçmesi bekleniyor. 

Yenilgiyi kabul etmeyecek

Bu durum, Demokratların başkan aday adayları arasında yer alan ancak daha sonra seçim yarışından Bernie Sanders'ın geçmişte yaptığı açıklamaları akla getirdi.

Sanders, Trump'ın seçimde yenilmesine rağmen mağlubiyeti kabul etmeyeceğini öne sürmüştü. Sanders, mail ile gelen oyların daha çok Demokratlara ait olduğunu ifade etmiş, Trump'ın bu oylar sayılmadan zafer ilan edeceğini söylemişti.

Sanders'a göre Trump, daha sonra mail yoluyla gelen oylarla geriye düşünce Demokratların hile yaptığını iddia edecek ve görevi bırakmayı reddedecekti.

ABD'de oyların sayılması süreci devam ederken, seçim sonuçları açıklandıktan sonra taraflar arasında sorun yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.