ABD'de Trump yönetimi 'idam rekoru' kırdı

ABD'de Trump yönetimi 'idam rekoru' kırdı

ABD'de Trump yönetimi son 120 yılda en çok idamı infaz eden hükümet olarak tarihe geçti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Trump hükümeti, son 120 yılda en fazla ölüm cezası infaz ettiren federal yönetim oldu. Cumartesi sabahı idam edilen Dustin Higgs ile geçtiğimiz temmuz ayından bu yana gerçekleştirilen federal idam infazının sayısı 13'e çıktı.

Higgs, 1996'da Maryland'de üç kadının cinayeti davasında yargılanmış ve suçlu bulunmuştu. Vücuduna kimyasal madde enjekte edilen Higgs, bu hafta hakkındaki kararın uygulandığı üçüncü idam mahkumu oldu.

Trump'tan önce son 17 yılda hiçbir ABD Başkanı federal mahkemeler tarafından verilen ölüm cezalarının uygulanmasına hükmetmemişti. İnfazlarının bir kısmının görev değişimi döneminde yapılması ise tepkilere neden oldu.

Higgs'in avukatı Shawn Nolan, "Hükümet daha önce hiç görülmemiş bir şekilde 13 insanın katledilmesine neden oldu ve hiç kimseyi öldürmemiş bir siyahi olan Dustin Higgs, Martin Luther King'in doğum gününde öldürüldü. Özellikle de pandemi döneminde onu öldürmek için hiçbir sebep yoktu, zaten bu sorumsuz infazlar yüzünden Covid-19'a yakalanmıştı" dedi.

Bir yılda 10'dan fazla federal mahkumun idam edilmesi en son 1896 yılında Başkan Grover Cleveland döneminde görülmüştü. Çarşamba günü idam edilen Lisa Montgomery ise son 70 yılda hakkındaki kararın uygulandığı ilk kadın olmuştu.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.