ABD'de 'ulusal güvenlik tehdidi' alarmı

ABD'de 'ulusal güvenlik tehdidi' alarmı

ABD yönetimi, ulusal güvenlik tehdidine ilişkin bir istihbarat sonrası alarma geçti.

Amerikan kaynakları ABD'de "ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi" yaşandığını ve Kongre üyelerinin buna dair bilgilendirildiğini ifade etti.

Kongre üyelerine yapılan bilgilendirmenin ardından, bazı Kongre üyeleri, konu hakkında Amerikan halkının da bilgilendirilmesini talep etti.

Amerikan istihbaratının yarın konuya ilişkin üst düzey bir toplantı gerçekleştirmesi bekleniyor.

ABD'li yetkililer gelişmeyi "yabancı bir ülkenin sahip olduğu istikrarsızlaştırıcı bir askeri kapasite" olarak nitelendirdi ve ayrıntı vermeyi reddetti.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nin bir üyesi "paniğe kapılmaya gerek olmadığını" ifade etti ancak konuyu "ciddi ve uzun süredir devam eden bir mesele" olarak niteledi. Bir istihbarat kaynağına göre tehdit, ABD'nin "yakın zamanda haberdar olduğu, son derece endişe verici ve istikrarı bozucu bir Rus askeri kapasitesi."

Öte yandan bazı kaynaklar, söz konusu gelişmeyi "Kongre'de Ukrayna'ya yönelik yardımların itiraz edilmeden onaylanması için ortaya atılan bir bilgi" olarak niteledi.

Henüz tehdidin ayrıntıları bilinmiyor.

Konunun Rusya'nın nükleer bir varlığına veya İran'ın nükleer silah geliştirmesine ilişkin olabileceği öne sürülüyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.