ABD'de üst düzey askeri isimler karantinaya alındı

ABD'de üst düzey askeri isimler karantinaya alındı

ABD Genelkurmay Başkanı dahil Pentagon'un en üst düzey isimlerinin karantinaya girdikleri açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmasının ardından Genelkurmay Başkanı dahil Pentagon'un en üst düzey isimlerinin virüse maruz kaldıkları için karantinaya girdikleri açıklandı.

Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Amiral Charles Ray'in Covid-19 testinin pozitif çıkmasıyla, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile birkaç kuvvet komutanı kendilerini karantinaya aldı.

Amiral Ray ile temas edip etmediği bilinmeyen generallerin, çalışmalarını karantinaya girdikleri evlerinden devam ettirecekleri belirtildi.

Beyaz Saray'daki askerlerde de Covid-19 çıktı

Öte yandan, Trump'ın Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı yaveri Jayna McCarron ve Trump'ın asker valelerinden birine de Covid-19 tanısı konulduğu belirtildi. Söz konusu askerin Trump'la seyahate de katıldığı kaydedildi.

Trump: Kendimi muhteşem hissediyorum

Perşembe günü Covid-19 testi pozitif çıkan ve tedavi gördüğü Walter Reed Askeri Hastanesinden dün taburcu edilen Trump'ın tedavisine Beyaz Saray'daki konutunda devam ediliyor.

Doktorları, odasında izolasyona alınan ve durumu iyi olan Trump'a bugün Remdesivir isimli ilacın 5. dozunun verileceğini açıkladı.

Trump ise, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Kendimi muhteşem hissediyorum" ifadesini kullandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.