ABD'de vurulan Filistinli öğrencinin boyundan aşağısı felç oldu

ABD'de vurulan Filistinli öğrencinin boyundan aşağısı felç oldu

Genç Filistinli için yoğun bir rehabilitasyon sürecinin başlayacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta ABD'nin Vermont eyaletinde vurulan üç Filistinli öğrenciden birinin boyundan aşağısı felç oldu ve bir daha yürüyemeyebilir.

Cumartesi günü Hisham Awartani'nin tıbbi masrafları için para toplamak amacıyla oluşturulan bir GoFundMe sayfasında ailesi ve arkadaşları, "kendisine isabet eden kurşunlardan birinin omurgasına saplandığını ve boyundan aşağısının felç olduğunu" bilgisini paylaştı.

Awartani'nin ailesi, sadece iki gün içinde yaklaşık 1 milyon dolar toplayan GoFundMe sayfasında, "Aile onun iyileşmesi için kararlı ve ciddi olan durumuna rağmen umutlu olmaya devam ediyor" dedi.

Awartani'nin annesi Elizabeth Price, NBC News'e yaptığı açıklamada, yaralanmanın " yarım bir omurga yaralanması olduğunu, yani hissedebildiğini, ancak şu anda felçli olan bölgeleri hareket ettiremediğini" söyledi.

Price, Awartani'nin durumunun iyileşmesine yardımcı olması umuduyla yoğun bir rehabilitasyon sürecine gireceğini söyledi.

Brown Üniversitesi öğrencisi Awartani, 25 Kasım'da Haverford College öğrencisi Kinnan Abdel Hamid ve Trinity College'dan Tahseen Ahmed ile birlikte büyükannesinin evinin yakınlarında yürüyordu. Hepsi de 20 yaşında olan öğrenciler, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Ramallah Dostlar Okulu'ndan mezun oldular.

Arapça konuşan ve Filistin dayanışmasıyla özdeşleşen bir atkı olan kefiye takan üç öğrenci, Burlington'da silahlı bir kişi tarafından vuruldu.

Filistinli gençler tedavi için Burlington'daki UVM Tıp Merkezine nakledildiler.

Olayla ilgili olarak 48 yaşındaki Jason Eaton tutuklandı ve cinayete teşebbüsle suçlandı. Kendisi suçsuz olduğunu savundu. Polis ise olayın sebebinin araştırıldığını açıkladı.

Ancak kurbanların aileleri yetkililerden olayın bir nefret suçu olarak soruşturulmasını talep ediyor.

Aileler tarafından yapılan açıklamada, "Tam bir soruşturmanın, çocuklarımızın sadece Filistinli oldukları için hedef alındığını ve vahşi bir saldırıya uğradığını göstereceğine inanıyoruz" denildi.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.