ABD'de Yahudilerin Hanuka kutlamalarına bıçaklı saldırı

ABD'de Yahudilerin Hanuka kutlamalarına bıçaklı saldırı

ABD'de Hanuka kutlamaları sırasında Haham Chaim Rottenberg'in evine giren bıçaklı saldırgan 5 kişiyi yaraladı.

ABD'nin New York kentinde Yahudi bayramı Hanuka kutlamaları sırasında Haham Chaim Rottenberg'in evine giren bıçaklı saldırgan 5 kişiyi yaraladı. Cumartesi gece saat 10 sularında meydana gelen saldırıda yaralananlardan ikisinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Polis, araçla kaçan şüphelinin daha sonra yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

Olayla ilgili açıklama yapan New York Valisi Andrew Cuomo, saldırıyı "aşağılık ve korkak bir hareket" olarak tanımladı ve dehşete düşürüldüğünü dile getirdi. Ayrıca Vali Cuomo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kentte antisemitizme sıfır hoşgörü tanınacağını ifade etti.

Kentin Belediye Başkanı Bill de Blasio da, Yahudi nüfusun yoğun olarak yaşadığı Brooklyn'deki polis mevcudiyetinin artırılacağını dile getirdi.

Saldırının gerçekleştiği bölgede ağırlıklı olarak Hasidik Yahudiler yaşıyor.

Yahudi inancına göre sekiz gün süren ve Işık Bayramı olarak da adlandırılan Hanuka boyunca inananlar törenler düzenleyip karanlığa karşı mumlar yakıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.