ABD'de yapay zeka güvenlik merkezi kuruldu

ABD'de yapay zeka güvenlik merkezi kuruldu

NSA Direktörü Paul Nakasone, ABD'nin yapay zeka gelişiminde avantajını koruduğunu ancak yeteneklerin 'hafife alınamayacağını' söyleyerek Çin'den gelen tehdide vurgu yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), ABD savunma ve istihbarat servislerinde yapay zeka yeteneklerinin geliştirilmesi ve entegrasyonunu denetleyecek bir yapay zeka güvenlik merkezinin kurulduğunu duyurdu.

NSA ve ABD Siber Komutanlığı Direktörü General Paul Nakasone Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'li yetkililerin yapay zekanın ulusal güvenlik ortamındaki artan öneminin farkında olduklarını ve yeni merkezin açılmasının güvenlik, savunma ve istihbarat alanlarında yapay zeka teknolojisinin "geleceğini şekillendirmeye" yönelik adımların bir parçası olduğunu söyledi.

"Bugün Amerika Birleşik Devletleri'nde yapay zeka alanında bir avantaja sahibiz. Bu yapay zeka avantajı hafife alınmamalı" diyen Nakasone, Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nde merkezin açılışı ve Çin'in oluşturduğu artan tehditler hakkında konuştu.

Nakasone, yapay zeka merkezinin NSA'nın mevcut Siber Güvenlik İşbirliği Merkezi'ne dahil edileceğini ve "ulusal güvenlik kuruluşu ve savunma sanayi tabanında yeni yapay zeka yeteneklerinin güvenli bir şekilde uygulamaya geçirilmesini teşvik etmek" için odak noktası haline geleceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Nakasone, "Yapay zeka, ülkemiz, müttefiklerimiz ve ortaklarımız için diplomatik, teknolojik ve ekonomik konularda ulusal güvenlik için giderek daha önemli hale gelecektir" dedi.

NSA başkanı, ABD'nin yapay zeka geliştirmedeki liderliğini sürdürmesinin ve kötü niyetli yabancı aktörlerin ABD'nin yapay zeka alanındaki yeniliklerini ele geçirmesinin engellenmesinin de zorunlu olduğunu söyledi.

Nakasone, "yapay zeka güvenliğine sahip olmak için yapay zeka güvenlik açıkları ve bu yapay zeka sistemlerine yönelik yabancı istihbarat tehditleri ve tehditle mücadele yolları hakkında sağlam bir anlayış oluşturmalıyız" dedi.

Tehdit analizinde yapay zeka kullanımı

ABD'nin tehditlerin analizini otomatikleştirmek için yapay zeka kullanması sorulduğunda Nakasone, ABD istihbarat ve savunma kurumlarının halihazırda yapay zeka kullandığını, ancak nihai kararların hala insanlar tarafından verildiğini söyledi.

Nakasone, "yapay zeka bize yardımcı oluyor ama kararlarımız insanlar tarafından alınıyor. Bu da önemli bir ayrım" dedi ve ekledi: "Yapay zekadan yardım alıyoruz. Ancak günün sonunda kararlar yetkililer tarafından alınacaktır."

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nakasone, ABD güvenlik birimlerinin Rusya ya da Çin'in 2024 ABD başkanlık seçimlerini etkilemeye yönelik girişimlerini "henüz" tespit etmediğini söyledi.

Nakasone, ABD başkanlık seçimlerinden önce dünyanın diğer bölgelerinde bir dizi seçim yapılacağını ve ABD'nin bu tür manipülasyon çabalarını caydırmaya yardımcı olmak için ortakları ve müttefikleriyle birlikte çalışacağını söyledi.

Siber güvenlik araştırmacıları, Çin'in son aylarda ABD ve müttefiklerini hedefleyen siber operasyonlarını artırdığını ve bu operasyonların askeri iletişimi bozmak için tasarlanmış kötü amaçlı yazılımların önceden yerleştirilmesini de içeriyor olabileceğini ifade ediyor.

Perşembe günü ABD ve Japonya, Çinli bilgisayar korsanlarının hükümet, sanayi, telekomünikasyon ve ordu birimlerini hedef aldığını belirten bir uyarı yayınlamıştı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.