ABD'de Yüksek Mahkeme kürtaj kısıtlamasını durdurdu

ABD'de Yüksek Mahkeme kürtaj kısıtlamasını durdurdu

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Yüksek Mahkeme sık kullanılan kürtaj haplarından biri olan mifepristona alt mahkemelerde getirilen yeni kısıtlamaları durdurma kararı aldı.

Karar, medikal kürtaj için kullanılan iki haptan biri olan mifepristonun mevcut kullanımında temyiz mahkemesi tarafından getirilen yeni kısıtlamaların ertelenmesi anlamına geliyor. 

Temyiz mahkemesi geçtiğimiz günlerde aldığı bir kararda ilacın 10 haftaya kadar değil, yalnızca yedi haftaya kadar verilmesine izin verilmesine ve daha sıkı kurallara tabi olmasına hükmetmişti.

Süregelen hukuki mücadelede mifepristonun yeni kısıtlamalar olmaksızın erişim ve kullanımına izin veren karar, Biden hükümeti ve kürtaj hakkı savunucuları tarafından memnuniyetle karşılandı.

ABD Başkanı Joe Biden adına Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Yüksek Mahkeme'nin erteleme kararı sonucunda, biz mahkemelerde bu mücadeleyi sürdürürken mifepriston güvenli ve etkili kullanım için mevcut ve onaylı olmaya devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

Birçok seviyedeki mahkemelerde görülmekte olan davalar kapsamında hapa erişimin korunması gerektiğini savunan Biden "Amerika'nın dört bir yanındaki kadınlar için riskler daha yüksek olamazdı. Kadın sağlığına yönelik siyasi amaçlı saldırılarla mücadele etmeye devam edeceğim." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.