ABD'deki başkanlık seçimi anketlerinde Trump Biden'ı geçti

ABD'deki başkanlık seçimi anketlerinde Trump Biden'ı geçti

ABD'de bu yıl gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerine ilişkin anketlerde Donald Trump'ın önde olduğu belirtildi.

Reuters/Ipsos tarafından yapılan bir ankette Donald Trump, Demokrat Başkan Joe Biden'a altı puan fark attı.

Ülke çapında 1250 kişiyle yapılan ankete göre Trump yüzde 40, Biden yüzde 34 oy aldı. Geri kalanlar ise kararsız, başka birine oy vermeyi düşünüyor veya hiç kimseye oy vermeyeceğini belirtiyor. Anketin hata payı yüzde üç puan.

Bu ayın başlarında Reuters/Ipsos tarafından yapılan bir başka ankette Trump ve Biden'ın oy oranları eşit olarak çıkmıştı.

Yapılan ankete katılanların yaklaşık yüzde 67'si "başkanlık seçimlerinde aynı adayları görmekten bıktıklarını ve yeni birini istediklerini" söyledi. Yüzde 18'lik bir kesim Biden ve Trump'ın aday olması halinde oy kullanmayacağını belirtti.

Katılımcıların yüzde 70'i ve Demokratların yaklaşık yarısı, Biden'ın yeniden seçilmemesi gerektiği yönündeki ifadeye katıldı. Ankete katılanların yüzde 56'sı ve Cumhuriyetçilerin yaklaşık üçte biri de Trump'ın aday olmaması gerektiğini ifade etti.

Katılımcıların büyük çoğunluğu Biden'ın başkanlık yapmak için çok yaşlı olduğu görüşünde.

Ankete katılanların dörtte üçü 81 yaşındaki Biden'ın seçilmek için çok yaşlı olduğu ifadesine katılırken, yarısı da 77 yaşındaki Trump için aynı şeyi söyledi.

Demokratların yarısından biraz fazlası Biden'ı çok yaşlı bulurken Cumhuriyetçilerin üçte biri Trump'ı bu şekilde değerlendirdi.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.