ABD'deki Suriyeli Mülteci Sayısı Açıklandı

ABD'deki Suriyeli Mülteci Sayısı Açıklandı

Suriyeli 10 bin mülteciyi alacağını açıklayan Amerikan yönetiminin şu ana kadar sadece bin 736 kişiye kapı açtığı ortaya çıktı.

Dünya genelinde yaklaşık 41 milyon kişi iç savaş yüzünden ülkesinde kaçarken bu yıl en az 10 bin Suriyeliyi kabul edeceği sözü veren ABD’nin sadece 1.736 Suriyeliye kapılarını açtığı ortaya çıktı.

Dünyabülteni'nin haberine göre, ABD’nin daha fazla Suriyeli mülteciyi kabul etme çabaları iyice yavaşladı. Ülke başkanı Barack Obama, Eylül ayında mali yıl sona erene kadar ABD’nin en az 10 bin mülteciyi kabul edeceğine dair söz vermişti. Hükümet rakamlarına göre Obama’nın verdiği sözden yedi ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen ABD’nin sığınma hakkı tanıdığı Suriyeli mülteci sayısı, nisan ayının sonuna kadar sadece bin 736 kişi.

BM’nin resmi kayıtlarına göre Suriye’de 2011’den beri devam eden savaştan kaçarak ülkesine terk eden mülteci sayısı 4,8 milyon. Türkiye 2,7 milyon Suriyeli ile en fazla mülteci kabul eden ülke. Almanya’da 400 bini aşkın Suriyeli sığınmacıyı kabul etti.

Obama’nın, “ABD’nin en az 10 bin mülteci kabul edeceğini” açıklamasını daha önce “Bu liderlik değil, sadece sembolik bir katkı” diye tepki gösteren insan hakları kurumları bu sayının dahi karşılanmıyor oluşundan dolayı endişelerini dile getirdi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.