ABD'deki Yahudi lobisi medyayı baskı altına almaya hazırlanıyor

ABD'deki Yahudi lobisi medyayı baskı altına almaya hazırlanıyor

ABD'de faaliyet gösteren Yahudi lobileri, gerçekleştirecekleri kampanya ile medya kuruluşlarını baskı altına almayı ve İsrail yanlısı söylemi güçlendirmeyi amaçlıyor.

İsrail'in uluslararası arenadaki en güçlü lobi grubu, ABD medyasındaki söyleme yön verme amacıyla çeşitli Yahudi lobileriyle bir araya geliyor.

Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi (AIPAC), Amerikan Yahudi Komitesi, Kuzey Amerika Yahudi Federasyonları, Anti-Defamation League (ADL) ve Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı ile birlikte 10/7 Projesi adı verilen kampanyayı başlattı.

Middle East Eye'ın haberine göre kuruluşlar, İsrail'in Gazze'deki savaşına destek bulmaya devam etmeyi ve medya kampanyalarına odaklanmayı hedefliyor.

Buna göre 10/7 projesi savaşa ilişkin medya söylemine yön vermeye çalışacak ve gazetecilerin "uzman yorumculara" ve 7 Ekim saldırısından etkilenen kişilere erişmesini sağlayacak.

Ayrıca savaşla ilgili "Filistin yanlısı" yayınlar yapan medya kuruluşlarını ve gazetecileri hedef alacak.

Kuzey Amerika Yahudi Federasyonları Başkanı Eric Fingerhut yaptığı açıklamada, "10/7 Projesi, agresif hızlı müdahale ve kapsamlı bir medya kampanyası yoluyla, İsrail-Hamas çatışmasıyla ilgili yanlış bilgi ve hatalı haberlerle mücadele etmek için yorulmadan çalışacak ve 7 Ekim kurbanlarına ve rehinelerine ışık tutmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

ADL CEO'su Jonathan Greenblatt ise "çatışma ve İsrail hakkında sosyal medyada dolaşan ve bazı durumlarda ana akım basın organları tarafından gündeme getirilen yanlış bilgi ve komplo teorilerinin bir saldırıya dönüştüğünü" belirterek, projenin ABD kamuoyunun savaşı "doğrulanabilir, gerçekçi ve dengeli" bir şekilde ele almasına yardımcı olacağını söyledi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.