ABD'den Afganistan'da hava saldısı: Tamamı sivil 20 ölü

ABD'den Afganistan'da hava saldısı: Tamamı sivil 20 ölü

Afganistan'da ABD'ye ait insansız hava araçlarının gerçekleştirdiği saldırıda 20 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Afganistan'da ABD'ye ait insansız hava araçlarının gerçekleştirdiği saldırıda 20 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın doğusundaki Kunar bölgesinde ABD insansız hava araçları tarafından IŞİD'e yönelik gerçekleştirildiği iddia edilen hava saldırısında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

"IŞİD hedef alındı"

Kunar iline bağlı Savkai ilçesinde düzenlenen ABD hava saldırısıyla ilgili açıklama yapan bölge polisi, saldırıda IŞİD'in hedef alındığını ve aralarında üst düzey yöneticilerin de olduğu en az 20 IŞİD'linin saldırıda öldürüldüğünü ifade etti.

Afganistan'ın Kunar ili konumu:

 

Sivillerin öldüğüne dair çelişkili açıklamalar

Kabil hükümeti güçlerine bağlı kaynakların hava saldırısında 20 IŞİD'linin öldürüldüğünü açıklamasından sonra bir açıklama da Kabil Hükümeti Kunar Milletvekili Şahzade Şahid'ten geldi. Şahid, düzenlenen saldırıda çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini belirtti.

"Ölenlerin tamamı sivil"

Afganistan yerel kaynaklarının bölge sakinlerine dayandırdığı habere göreyse, ölenlerin tamamı sivil. Kaynaklar, Muhammed İsmail isimli köy sakininin, hava saldırısında ölenlerin tamamının sivil olduğunu söylediğini bildiriyor.

Siviller hedef

Afganistan işgalinin başladığı ilk dönemlerden bu yana ABD'nin ülkede düzenlediği hava saldırılarında çok fazla sivil yaşamını yitirdi. ABD'nin özellikle son birkaç yıldır ülkede düzenlediği insansız hava araçları saldırıları sebebiyle yaşanan sivil ölümlerinde artış görülüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.