ABD'den Almanya'ya 2.5 milyar dolarlık silah satışı

ABD'den Almanya'ya 2.5 milyar dolarlık silah satışı

ABD, Almanya'ya içinde insansız hava araçlarının da bulunduğu 2,5 milyar dolar değerinde silah satışı yapacak.

ABD’nin, Almanya’ya 2.5 milyar dolar tutarında aralarında MQ-4C Triton tipi insansız hava araçlarının da bulunduğu silah satışına onay verildiği bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı Savunma, Güvenlik İşbirliği Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı'nın Almanya'nın 4 MQ-4C Triton insansız hava aracının yanı sıra 1 insansız hava araçları misyon kontrol istasyonu, 1 ana operasyon üssü, 1 ileri operasyon üssü ve 20 navigasyon sistemi alım talebini onayladığı aktarıldı.

Açıklamada, söz konusu satışın toplam bedelinin 2.5 milyar dolar olduğu belirtilerek, satışın "NATO'nun güvenliğine katkı sağlayacağı" ifade edildi.

Suudi Arabistan'a da 1.3 milyar dolar tutarında 155 mm M109A6 Paladin tipi Obüs sistemlerine dönüştürmek üzere 180 adet 155 mm M109A5/A6 orta menzilli Obüs sisteminin satışına onay verildiği bilgisine açıklamada yer verildi.

Satışların gerçekleşmesi için ABD Senato ve Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitelerinden 30 gün içerisinde herhangi bir itirazın gelmemesi gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.