ABD'den Çin ile gerilimi körükleyecek hamle: Tayvan'a silah satışı

ABD'den Çin ile gerilimi körükleyecek hamle: Tayvan'a silah satışı

Biden yönetiminin Tayvan'a silah satışı planının Çin ile artan gerilim sırasında gelmesi dikkat çekiyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Tayvan'a 1,1 milyar dolar silah satışının onaylanması için Kongre'ye başvurduğu bildirildi.

Politico'nun haberine göre Biden yönetiminin Tayvan'a satmayı düşündüğü silah paketinin içerisinde 60 gemi savar füzesi ve 100 havadan havaya füze yer alıyor.

Satışının planlandığı paket içerisinde tam olarak 355 milyon dolar değerinde 60 adet AGM-84L Harpoon Block II füzesi, 85,6 milyon dolar değerinde 100 adet AIM-9X Block II Sidewinder taktik havadan havaya füzenin yanı sıra 665.4 milyonluk gözetleme radarı uzatma sözleşmesi bulunuyor.

Biden yönetiminin söz konusu planı resmiyete dökmesinin ardından onayın Kongre'ye bağlı dışişleri komitesinden geçmesi beklenecek.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin geçtiğimiz günlerdeki Tayvan ziyareti nedeniyle Çin ile ABD arasındaki ilişkiler oldukça gerilmişti.

Washington yönetiminin Tayvan'a silah satması durumunda Pekin ile zaten gergin olan ilişkileri daha da gereceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.