ABD'den İsrail'e Gazze'de katliamın devamı için yeşil ışık

ABD'den İsrail'e Gazze'de katliamın devamı için yeşil ışık

ABD İsrail'e Gazze Şeridi'ndeki saldırıları hakkında herhangi bir bitiş tarihinden bahsetmediklerini açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı John Finer Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin İsrail'e Gazze'deki saldırılarını sona erdirmesi için kesin bir süre vermediğini açıkladı. Finer "savaşın şimdi sona ermesi halinde Hamas'ın tehdit oluşturmaya devam edeceğini" savundu.

Finer Washington'daki Aspen Güvenlik Forumu'nda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'e kesin bir nihai tarih vermedik, bu bizim rolümüz değil. Bu onların çatışması. Bununla birlikte, Gazze'de sahada olanlar üzerinde nihai kontrolümüz olmasa da etkimiz var.

Açıkçası, savaş bugün dursa bile Hamas tehdit oluşturmaya devam edecektir, bu nedenle henüz İsrail'den durmasını isteyecek ya da onları ateşkese zorlayacak durumda değiliz."

Finer, İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde yürüttüğü askeri operasyonların sivil yaşam için "yeterli özeni göstermeyen yönleri olduğunu" ve "ABD'nin bu yönleri iyileştirme çağrılarını tekrarladığını" dile getirdi.

İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki saldırılarına devam ediyor.

Saldırılarda şimdiye dek 17 bini aşkın sivil hayatını kaybederken 1.8 milyondan fazla sivil de yerlerinden oldu.

ABD Gazze'deki İsrail saldırılarına en yoğun destek veren ülkelerin başında geliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.