ABD'den İsrail'e "stratejik yenilgi" uyarısı

ABD'den İsrail'e "stratejik yenilgi" uyarısı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 16.000'i aşmış durumda.

Fotoğraf: X/Secretary of Defense Lloyd J. Austin III

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Gazze'deki Filistinli sivillerin korunmasının hem "ahlaki hem de stratejik bir zorunluluk" olduğu konusunda İsrail'i uyardı.

"Sivillerin korunması ve insani yardım akışının sağlıklı bir şekilde sağlanması için İsrail'e baskı yapmaya devam edeceğiz. Her şeyden önce yapılması gereken doğru şey budur. Ama aynı zamanda iyi bir stratejidir" dedi.

Austin, "şehir savaşını ancak sivilleri koruyarak kazanabilirsiniz" dedi.

"Görüyorsunuz, bu tür bir savaşta ağırlık merkezi sivil halktır. Ve eğer onları düşmanın kucağına iterseniz, taktiksel bir zaferi stratejik bir yenilgiyle değiştirmiş olursunuz." diyen Austin şöyle devam etti: "Bu nedenle İsrailli yetkililere Gazze'deki Filistinli sivilleri korumanın hem ahlaki hem de stratejik bir zorunluluk olduğunu defalarca açıkça ifade ettim."

Filistin haber ajansı WAFA Cumartesi günü, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı sonucunda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda masum sivilin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlayan saldırılarında ölü sayısı, 6.500'ü çocuk ve 4.500'den fazlası kadın olmak üzere 16.000 Filistinliyi aşmış durumda.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.