ABD'den İstanbul Emniyeti'ne yalanlama

ABD'den İstanbul Emniyeti'ne yalanlama

ABD Dışişleri Bakanlığı, bir diplomatın İstanbul'da pasaportunu bir Suriyeliye satarken yakalandığına dair İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayı yalanladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikalı bir diplomatın bir Suriyeliye pasaportunu sattığı şüphesiyle İstanbul'da tutuklandığına dair Emniyet açıklamasını yalanladı. 

Bir bakanlık sözcüsü, "Bir ABD vatandaşının Türkiye'de gözaltına alındığını biliyoruz. Bu kişi bir ABD diplomatı değil. Gerekli konsolosluk hizmetlerini sağlıyoruz" açıklaması yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden dün yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz ay ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği'nde görevli bir diplomatın, R.S. isimli bir Suriyeliye Almanya'ya gitmesi için pasaportunu satması nedeniyle tutuklandığı belirtilmişti.

Açıklamada, 11 Kasım 2021 tarihinde saat 17.00 sıralarında sahte pasaport ile İstanbul Havalimanı'ndan Almanya’ya gitmek isteyen Suriye uyruklu R.S'nin, pasaport noktasında yapılan kontrollerinde başka bir şahsa ait pasaportla yurt dışına çıkmaya çalıştığının tespit edildiği aktarıldı.

R.S'nin kaçmaya çalışırken kullandığı pasaportun, ABD'nin Beyrut Konsolosluğu’nda diplomat olan D.J.K. isimli şahsa ait olduğu, kamera görüntüleri incelemesinde iki şüphelinin havalimanında buluşarak kıyafetlerini değiştirdikleri ve Suriyeli R.S'nin, Amerikalı diplomat D.J.K‘den pasaportu aldığının anlaşıldığı kaydedilmişti.

Açıklamada, iki şüphelinin de gözaltına alındığı belirtilerek, "Yapılan üst aramasında ise Amerikan vatandaşı D.J.K. isimli şahıstan zarf içerisinde 10 bin dolar ve yine kendi adına ait diplomatik pasaport çıkmıştır. Adli makamlara sevk edilen şahıslardan sahte pasaport kullanarak ülkeden çıkış yapmaya çalıştığı tespit edilen Suriye uyruklu R.S. isimli şahıs hakkında 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan işlem yapılarak serbest bırakılmıştır. Amerikan vatandaşı olan D.J.K. isimli şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir" denilmişti.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.