ABD'den PKK'ya: Afrin'e hareket ederseniz desteğimizi kaybedersiniz!

ABD'den PKK'ya: Afrin'e hareket ederseniz desteğimizi kaybedersiniz!

Pentagon, Suriye'nin kuzeydoğusundaki PKK unsurlarının Afrin'e hareket etmesi durumunda ABD'nin desteğini kaybedeceğini duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye’nin kuzeydoğusundaki PKK uzantısı PYD/YPG unsurlarının Afrin’e hareket etmesi durumunda ABD'nin desteğini kaybedeceğini açıkladı. 

Kamışlı bölgesinden PYD/PKK konvoylarının Afrin’deki PYD/YPG üyelerine destek vermek için harekete geçtiği haberleri üzerine konuşan Pentagon sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, ABD’nin PYD/PKK’nın paravanı SDG ile ilişkisinin komuta ve kontrol şeklinde olmadığını dolayısıyla böyle bir hareketlilik konusunda bir şey diyemeyeceğini ifade etti. 

Galloway, "Biz IŞİD’e karşı operasyon yapan kuvvetlere eğitim, tavsiye ve destek sağlıyoruz. Sahadaki güçlere emirler vermiyoruz. Bu bizim ilişkimiz değil. Eğer özellikle IŞİD'e odaklı olmayan bir tür askeri operasyon yaparlarsa koalisyonun desteğini kaybederler." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.