ABD'den PKK'ya 'yabancı savaşçıları öldür' talimatı

ABD'den PKK'ya 'yabancı savaşçıları öldür' talimatı

ABD'nin PKK'ya, Rakka operasyonu sırasında 'yabancı savaşçıları öldürün' talimatı verdiği ortaya çıktı.

ABD'nin Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan PKK'lılara 'yabancı savaşçılarla anlaşma yapmamaları ve onları savaş meydanında öldürmeleri' talimatı verdiği ortaya çıktı.

PKK'nın Suriye'deki çatı oluşumu Suriye Demokratik Güçleri, Uluslararası Koalisyon'un, IŞİD içerisindeki 'yabancı savaşçıları' tanımaları için kendilerine bu kişilerin fotoğraf ve kimlik bilgilerini verdiği bildirdi. 

Batıı ülkeler IŞİD içerisindeki Avrupalı yabancı savaşçıların ülkelerine geri dönmesi halinde güvenlik tehditi oluşturmalarından endişe ediyor. PKK güçlerinin, Koalisyon tarafından ulaştırılan bilgiler doğrultusunda tutuklanan veya öldürülen yabancı savaşçıların kimliklerini tespit etmeye çalışıtığı ifade edildi.

'Rakka'ya gelen, Rakka'da ölecek'

Uluslararası Koalisyon'un ABD Özel Temsilcisi Brett McGurk, Dubai merkezli Al-Aan televizyonuna verdiği röportajda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. McGurk, "Bizim görevimiz burada olan, ülkelerini terk ederek IŞİD'e katılan, yabancı savaşçıların Suriye'de öldüğünden emin olmak" şeklinde konuştu.

ABD Özel Temsilcisi, "Eğer Rakka'da iseler Rakka'da ölecekler" dedi.

PKK bağlantılı bir YPG yetkilisi ise, savaşmaya karar veren yabancılarla sonuna kadar mücadele edilerek 'etkisiz hale getirileceğini' bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde PKK'nın şehri ele geçirmesiyle sonuçlanan Rakka operasyonu sırasında bazı IŞİD'liler örgüte teslim olmuş, çoğunluğu Suriye dışından gelen savaşçıların ise savaşa son ana kadar devam ettiği öne sürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.