ABD'den Rakka'ya indirme operasyonu

ABD'den Rakka'ya indirme operasyonu

ABD Ordusu IŞİD'in elindeki Rakka'nın doğusunda indirme operasyonu gerçekleştirdi.

ABD Ordusu dün gece Rakka'nın doğusunda yeni bir indirme operasyonu gerçekleştirdi

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri geçtiğimiz gece (31 Mayıs) Suriye'nin Rakka kenti doğu kırsalındaki Şenine köyüne yönelik bir indirme operasyonu gerçekleştirdi. Bölgeden haber yapan yerel kaynaklar ve aktivistlerin aktardığına göre, indirme operasyonu öncesinde koalisyona ait savaş uçakları tarafından bölgeye çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen hava saldırılarında IŞİD'e ait mevzilerin hedef alındığı iddia ediliyor.

Bombardıman sonrası indirme başladı

Bölgenin koalisyon uçaklarınca yoğun bir şekilde bombalanmasından sonra indirme operasyonunun başladığını aktaran kaynaklar, IŞİD mensupları ile ABD güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını belirtti.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, yaklaşık bir saat süren indirme operasyonunda IŞİD ile ABD güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 10 IŞİD' mesubunun öldürüldüğü 4'ünün de çatışma sonrası yakalandığı ifade edildi.

Öte yandan, ABD güçlerinin bu tarz indirme operasyonlarını özel hedeflere yönelik düzenlediği bilinmekte. ABD güçleri Suriye ve Irak'ta  daha önce de IŞİD'in lider kadrosuna yönelik indirme operasyonları gerçekleştirmişti. 

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.