ABD'den 'Rusya, Taliban'ı silahlandırıyor' iddiası

ABD'den 'Rusya, Taliban'ı silahlandırıyor' iddiası

Afganistan'daki ABD güçlerinin komutanı General John Nicholson, Rusya'nın Taliban'ı desteklediği ve silahlandırdığını ileri sürdü.

Afganistan'daki ABD güçlerinin komutanı General John Nicholson, Rusya'nın Taliban'ı desteklediği ve silahlandırdığını söyledi.

Nicholson, Rusya'nın, son 1,5-2 yıldır Afganistan'da Taliban güçlerini desteklemeye yönelik bir stratejiyi benimsediğini ve bunun için Tacikistan sınırı üzerinden Taliban'asilah sevkiyatı yaptığını iddia etti.

Rusya'nın Taliban'a maddi yardım sağladığına dair iddiaların örgütün medya organlarında yer aldığını ifade eden General Nicholson, "Afgan liderleri, Rusların Taliban'a verdiğini iddia ettikleri silahları buradaki karargahımıza getirdi. Rusların işin içinde olduğunu biliyoruz." dedi.

11 Eylül saldırısı sırasında Pentagon'a uçağın çarptığı binada bulunan ve kariyerinin büyük bölümü Afganistan'daki savaşın içinde şekillenen Nicholson, Rusya'nın Taliban ile yakınlaşmasının yeni bir durum olduğunu ileri sürdü.

Rusya geçmişte ABD'nin bu yöndeki iddialarını kanıta dayanmadığını öne sürerek reddetmişti.

Yeni iddialar Rusya ile ABD ve müttefiklerinin ilişikilerinin hassas olduğu bir döneme denk geldi. İngiltere ve Rusya arasındaki ilişikiler, son günlerde eski bir Rus ajanı ve kızının İngiltere'de sinir gazı saldırısına uğramasının ardından gerilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.