ABD'den Rusya'ya: Dış güçler Afganlara gelecek dayatmamalı

ABD'den Rusya'ya: Dış güçler Afganlara gelecek dayatmamalı

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad Rusya'yı ziyaret etti.

ABD'nin Afganistan özel temsilcisi Zalmay Halilzad Moskova'da Rus yetkililerle Afganistan'da barış süreci konusunda görüşmeler gerçekleştirdi. 

Ziyaret sırasında Halilzad,  Rusya'nın Dışişleri Bakan Yardımcısı Igor Morgulov ve Rusya Devlet Başkanlığı Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov ile görüştü. 

Halilzad, söz konusu görüşmelerde Afganistan'daki savaşın yalnızca siyasi bir uzlaşı ile çözülebileceğini ve dış güçlerin Afganlara bir gelecek dikte etmemesi gerektiğini belirtti. 

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "ABD'nin de Rusya'nın da Afganistan'da siyasi çözümden kazanç sağlayacağı, bu çözümün terör ve uyuşturucu tehdidini azaltacağı" ifade edildi 

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Görüşmelerin Afganistan'daki mevcut duruma ve ülkede savaşan taraflar arasında doğrudan bir diyalog kurmak için Rusya ABD işbirliğine odaklandığı" dile getirildi.

ABD'nin Afganistan özel temsilcisi Zalmay Halilzad, Afganistan barış süreci için çok sayıda görüşme gerçekleştirdi ve bu görüşmelere devam ediyor. Rusya da görüşmelerin önemli bir parçasını oluşturuyor. Geçtiğimiz ay Rusya'nın başkenti Moskova, Taliban temsilcilerinin de katıldığı bir barış konferansına ev sahipliği yapmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.