ABD'den Rusya'ya 'İdlib' uyarısı

ABD'den Rusya'ya 'İdlib' uyarısı

ABD, Moskova'yı Suriye'de devam eden saldırılar konusunda uyardı.

Rusya'nın, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) bölgedeki varlığına meydan okumak amacıyla Suriye'nin kuzeyindeki çatışmasızlık anlaşmasının şartlarını ihlal ettiğini öne süren ABD, Moskova'yı uyardı.

İdlib'de yoğunlaşan çatışmalar için ABD’nin ‘çok çok endişeli’ olduğunu söyleyen Beyaz Saray’ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Bu tehlikeli çatışmaya bir an önce son verilmelidir. Rusya politikalarını değiştirmeli." dedi.

'ABD İdlib'deki durum adına çok çok endişeli’

Jeffrey ayrıca, "Suriye saldırısında sadece Rusları değil, aynı zamanda İran ve Hizbullah'ın da aktif rol aldığını görüyoruz. Bu saldırıların sadece M4-M5 kara yolunu ele geçirmek için mi yoksa daha fazlası için mi yapıldığına emin değiliz." şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’den asker çekme planını Kongre’de aralarında Cumhuriyetçiler’in de olduğu muhalefet nedeniyle yumuşatmıştı. Suriye’nin kuzeyinde şu anda yaklaşık 600 Amerikan askeri bulunuyor.

BMGK İdlib için toplanıyor

Öte yandan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) İdlib'de artan çatışmaları görüşmek üzere ABD, Fransa ve İngiltere'nin çağrısı üzerine perşembe günü acil olarak toplanıyor.

Ocak ayı da dahil olmak üzere birçok kez varılan ateşkes kararına rağmen son aylarda İdlib’deki saldırılar giderek şiddetini artırıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.