ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım
ABD Senatosu 2016 Amerikan başkanlık seçimlerine karıştığı iddiaları ile Rusya’ya yaptırım uygulanmasını öngören kanun tasarısına onay verdi.
ABD Senatosu Genel Kurulunda oylanan ve Amerikan başkanlık seçimlerine karıştığı iddiaları üzerine Rusya'ya yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısı 2 hayır oyuna karşı 97 evet oyuyla kabul edildi.
Rus bankalar için finansman vadesini 14 güne, petrol şirketleri için de 30 güne kadar kısıtlayan tasarı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kongre’nin onayı olmadan yaptırımları zayıflatması veya iptal etmesini yasaklayan maddeyi de içeriyor.
Temsilciler Meclisi’nden geçmesi gereken tasarı daha sonra imza için Beyaz Saray’a gönderilecek.
Senato Dış İlişkiler Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“(Tasarı kapsamında) Yolsuzluk yapan Rus yetkililere, yaptırımlardan kaçanlara, ciddi insan hakları ihlallerine karışanlara, Esed rejimine silah desteğinde bulunanlara, Rus hükümeti adına kötü siber faaliyetlerde bulunanlara, devlet kaynaklarını yolsuzlukla ele geçirenlere ve Rus savunma istihbarat sektörleri ile işbirliği yapanlara yeni yaptırımlar getirilecek.”