ABD'den Suriye Kızılayı'na saldırı

ABD'den Suriye Kızılayı'na saldırı

Suriye'nin İdlib şehrinde ABD Koalisyonu'nun düzenlediği iddia edilen saldırı Suriye Kızılayı'nın kullandığı binayı hedef aldı.

Suriye'de muhaliflerin elinde bulunan İdlib şehrinde, önceden Carlton Oteli'nin kullandığı şimdi ise Suriye Kızılayı'na hizmet veren bina, yapılan hava saldırısında hasar aldı. Saldırıdan ABD destekli koalisyonun sorumlu olduğu ifade edildi.

Söz konusu saldırı kimilerine göre hastane önünde bulununan Tahriru'ş Şam'a ait bir aracı hedef aldı. Ancak saldırı sonrasına ilişkin fotoğraflar bu iddiayı doğrulamıyor. Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda hastanenin ve ambulans olarak kullanılan bir aracın ciddi hasar aldığı görülebiliyor.








Saldırıda hasar gören binanın içerisinden paylaşılan fotoğraflar, saldırıda sığınak delici bombaların da kullanıldığını gösterir nitelikte.



Sesin hızlandırılarak kayda alan kişinin kimliğinin tanınması imkansız hale getirilen videodaki görüntülerde, saldırıya uğrayan otel binasının yer aldığı belirtildi.

 

ABD daha önce de bölgede muhalif ve sivil hedeflere yönelik böylesi bombardımanlar yapmıştı. Saldırı henüz ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı tarafından üstlenilmedi. Rejim-Rusya ittifakı tarafından da yapılmış olma ihtimali bulunan saldırıyı ABD'nin yapmış olma ihtimali bölgeden haber veren gazetecilerin ve bağımsız kişilerin yaygın kanaati.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.