ABD'den Suriye'nin kuzeyinde hava indirmesi

ABD'den Suriye'nin kuzeyinde hava indirmesi

ABD özel kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki Atme kasabasında bir evi gece indirmesiyle hedef aldığı belirtiliyor.

ABD özel kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki Atme kasabasında bir evi gece indirmesiyle hedef aldığı belirtiliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, gece 01.00 sularında Türkiye sınırındaki Atme yakınlarında ABD güçlerince bir indirme operasyonu düzenledi.

İndirme operasyonunda hedef alınanlarla ABD güçleri arasında uzun süren çatışmaların yaşandığı, ABD helikopterleri ve diğer hava araçlarının çatışmaya destek verdiği ifade edildi.

Bölgenin konumu:

Bölgede ABD güçlerinin saldırısıyla beraber şiddetli çatışmaların yaşandığı, saldırı gerçekleştiren helikopterlere ateş açıldığı ve çatışmaların birkaç saat boyunca sürdüğü belirtildi.

Öte yandan, gece indirmesi sırasında bir ABD helikopterinin "arıza" nedeniyle kırıma uğradığı, enkazın savaş uçaklarınca imha edildiği ifade edildi.

ABD'nin düzenlediği saldırıda şimdiye kadar 6'sı çocuk 4'ü kadın 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırıda asıl hedefin kim olduğuna dair bilgiler ise henüz netlik kazanmış değil. Çeşitli kaynaklar, saldırının hedefinin IŞİD'in mevcut lideri Abdurrahman el Mavli el Selbi (Ebu İbrahim el Haşimi) olduğunu ileri sürüyor.

Pentagon'dan açıklama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada, gece saatlerinde Suriye'nin kuzeyinde "başarılı bir terör operasyonu" gerçekleştirildiği ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum