ABD'den Tahran'a taziye: Dualarımızı yolluyoruz

ABD'den Tahran'a taziye: Dualarımızı yolluyoruz

ABD ve BM Tahran'da meydana gelen saldırıları kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve BM Genel Sekreterliği başketn Tahran'da İran Meclisi ve Humeyni'nin türbesine yönelik düzenlenen saldırıları kınadı.

ABD: Dualarımızı yolluyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, İran Meclisi'nde ve Humeyni'nin türbesinin önünde düzenlenen saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada Nauert, "ABD, Tahran'da bugün düzenlenen terör saldırısını kınıyor. Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. İran halkına dualarımızı yolluyoruz." ifadelerini kullandı.

BM: Failler yargı önüne çıkarılmalı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'de saldırıları kınayarak sorumluların bir an önce bulunması temennisinde bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Guterres, saldırıları kınayarak kurbanların aileleri ile İran hükümetine taziyelerini sundu.

Genel Sekreter, "hiçbir haklı gerekçesi olamayacak şiddet olayının faillerinin bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını" dileyerek, terörizmle mücadele ile evrensel hak ve değerlerin korunmasında tüm ülkelerin birlikte çalışması gerektiğini ifade etti.

İran'ın başkenti Tahran'da sabah saatlerinde İran Meclisi ve Humeyni'nin türbesine düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda en az 18 kişi ölmüş, 43 kişi yaralanmıştı. Saldırıların sorumluluğunu IŞİD üstlenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.