ABD'den Taliban'a: İlerleyişi durdurun

ABD'den Taliban'a: İlerleyişi durdurun

ABD'nin Afganistan Maslahatgüzarı Ross Wilson, Taliban'a Afganistan'ın büyük bir kısmını kontrol altına almaya yönelik başlattığı saldırılara son verme çağrısında bulundu.

ABD'nin Afganistan Maslahatgüzarı Ross Wilson, Taliban'a Afganistan'ın büyük bir kısmını ele geçirmek üzere başlattığı ilerleyişini durdurma çağrısında bulundu.

Ross Wilson, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Taliban'ın saldırıları, zaten kuraklık, yoksulluk ve Kovid-19 ile boğuşan Afganistan halkına büyük zorluk getiriyor; Afganların insan haklarını ihlal ediyor ve bu ülkenin vatandaşlarının desteklemediği bir sistemin uygulanacağı korkusunu yayıyor” dedi.

"Derhal ateşkes"

Derhal ateşkes çağırısında bulunan Wilson, “Taliban'ı iyi niyetle, siyasi bir çözüme varmak ve çatışmalara kalıcı olarak son vermek için gerçek bir iradeyle müzakere etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD yönetimi, Taliban ile 29 Şubat 2020'de anlaşmaya varmış ve 1 Mayıs 2021'de Afganistan'dan tamamen çekileceği konusunda mutabık kalmıştı.

Ancak Biden yönetimi çekilme kararını geciktirmiş ve 11 Eylül'e kadar süreci tamamlayacaklarını açıklamıştı.

Çekilme yüzde 90 oranında tamamlandı

Son olarak ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada Afganistan'dan çekilme sürecinin yüzde 90 oranında tamamlandığı ifade edilmişti.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.