ABD'den Türkiye'nin desteklediği Ahrar el Şarkiye grubuna yaptırım

ABD'den Türkiye'nin desteklediği Ahrar el Şarkiye grubuna yaptırım

ABD, Türkiye'nin desteğiyle kurulan "Suriye Milli Ordusu" bünyesinde yer alan Ahrar el Şarkiye grubunu yaptırım listesine aldı.

ABD, Türkiye'nin desteğiyle kurulan "Suriye Milli Ordusu" (SMO) bünyesinde yer alan Beşar Esed rejimi karşıtı Ahrar el Şarkiye grubunu yaptırım listesine aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, Ahrar el Şarkiye'nin varlıklarının dondurulduğunu ve ABD bağlantılı kişi ile kurumlara bu grupla işlem yapma yasağı getirildiğini duyurdu.

"ABD Suriye'deki şiddetin sona erdirilmesi çağrısını yineliyor"

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye masasının kıdemli diplomatlarından Aimee Cutrona, "Bugünkü yaptırım kararlarımız, ABD'nin Suriye halkına yönelik baskı ve acı verici olaylara imza atan kişilerden hesap sorulması için elindeki her türlü diplomatik aracı kullanacağının bir hatırlatması. Bu yaptırım kararları, Suriye'nin kuzeybatısında şiddet olaylarının arttığı bir dönemde alındı. ABD, Suriye genelinde ateşkes ilan edilmesi ve şiddet olaylarının sona erdirilmesi çağrısını yineliyor" dedi.

ABD Hazine Bakanlığı ayrıca, Suriye'de hükümet kontrolü altında bulunan ve tutuklulara işkence yapıldığı iddia edilen sekiz cezaevi ve beş cezaevi yetkilisine de yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Hazine Bakanlığı'nın yaptırım listesine ayrıca Türkiye'de yaşayan ve El Kaide örgütüne finansal destek vermekle suçlanan Hasan el Şaban ve Suriye'de El Kaide bağlantıları gruplar tarafından kurulan Hayat Tahrir el Şam'a finansman desteği verdiği iddia edilen Faruk Furkatoviç Feyzimatov da eklendi.

Ahrar el Şarkiye grubu

Suriye'de Rusya ve İran tarafından desteklenen Beşar Esed rejimine karşı savaşan Ahrar el Şarkiye grubu Türkiye'nin desteğiyle kurulan SMO bünyesinde yer alıyor.

Başta Afrin olmak üzere Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde faaliyet gösteren grubun ismi daha önce birçok kez bölgede yaşanan, Türkiye'nin desteklediği muhalifler arasındaki iç çatışmalarda geçmişti.

Kaynak: BBC Türkçe, Mepa News

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum