ABD'den Türkiye'nin S-400 testlerine kınama

ABD'den Türkiye'nin S-400 testlerine kınama

Türkiye'nin S-400'leri test ettiğini doğrulamasının ardından ABD'den ilk açıklama geldi.

Türkiye'nin S-400 sistemlerini test ettiğini doğrulamasının ardından ABD'den ilk açıklama geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'dan satın alınan S-400 hava savunma sistemlerinin test edildiğini doğrulamasının ardından ABD'den bu konuyla ilgili ilk açıklama yapıldı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yapılan açıklamada S-400 testleri kınandı.

"En güçlü şekilde kınıyoruz"

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da teyit ettiği S-400 testlerinin ABD tarafınca "en güçlü şekilde" kınandığı belirtildi.

Sözcü Hoffman, aktif bir S-400 sisteminin Türkiye'nin ABD ve NATO müttefiki olarak bağlı olduğu taahhütlerle bağdaşmadığını öne sürdü.

Hoffman ayrıca Türkiye'nin S-400 sistemini test etmesine karşı olduklarını, bu durumun güvenlik ilişkilerinde ciddi riskler oluşturacağını kaydetti.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı bir açıklamada Türkiye'nin S-400 sistemlerini test ettiğini doğrulamıştı.

Erdoğan bu konuyla ilgili olarak, "S-400 testleri doğrudur, yapıldı, yapılıyor. Amerika'nın bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Yunanistan'ın elinde S-300'ler var, bırakın testleri, kullanıyor. Oraya böyle bir şeyi Amerika soruyor mu?" ifadelerini kullanmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.