ABD'den Türkiye'ye seçim çağrısı: Meşru sonuçlar kabul edilmeli

ABD'den Türkiye'ye seçim çağrısı: Meşru sonuçlar kabul edilmeli

Pazar günü yapılan yerel seçimlerle ilgili açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Palladino, itirazlarla ilgili haberleri gördüklerini ve meşru sonuçların kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Pazar günü yapılan yerel seçimle ilgili açıklamada bulundu. ABD'nin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, "İtirazlara ilişkin haberleri gördük. Özgür ve adil seçimler demokrasinin önemli bir parçası. Türkiye’den de aynı şeyi bekliyoruz. Buna meşru sonuçların kabul edilmesi de dahil. Bu bağlamda uzun ve gururlu bir geleneği olan Türkiye’den de daha azını beklemiyoruz." ifadelerini kullanıldı.

Ankara'dan tepki

Bu açıklamayı takiben Ankara'da Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada "Hiçbir ülkenin, hukuk ve demokrasiden uzak şekilde başka bir ülkenin seçim sonuçlarına müdahale etme ve kendisini sonuçların meşruiyet kaynağı olarak görme yetkisi yoktur. Antidemokratik yaklaşım ve alışkanlıklar hiçbir şekilde Türkiye’nin demokratik olgunluğunu gölgeleyemez" ifadelerine yer verdi.

Aksoy açıklamasında, "Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. 31 Mart yerel seçimleri de demokratik ve şeffaf bir ortamda barış ve huzur içinde gerçekleşmiştir. Seçmen iradesinin tam olarak sandık sonuçlarına yansıması esastır ve bu çerçevede gösterilen hukuki ve demokratik mücadeleye herkes saygı göstermelidir" diye yazdı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.