ABD’den Türkiye'ye seyahat uyarısı: 'Terörizm' ve 'keyfi gözaltılar' var

ABD’den Türkiye'ye seyahat uyarısı: 'Terörizm' ve 'keyfi gözaltılar' var

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarına Bölge illerine seyahat etmemeleri yönünde uyarı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarına Bölge illerine seyahat etmemeleri yönünde uyarı yaptı. Uyarıların gerekçesi olarak "terörizm" ve "keyfi gözaltılar" gösterildi.

Dışişleri Bakanlığı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Dersim ve Van'a seyahat edilmemesi için özel uyarıda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarının Türkiye’de bazı illere seyahat etmemesi için uyarı yaptı. Uyarının sebebi olarak "terörizm" ve "keyfi gözaltılar" gösterildi.

Söz konusu uyarıda, bu illerde "terörist grupların saldırılarını sürdürdüğü" ifadesi yer alırken özellikle kamuya açık alışveriş merkezleri, oteller, kulüpler, lokantalar, ibadet yerleri, parklar, havaalanları gibi yerlere dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.  

"Gözaltına alınabilirsiniz"

ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına yaptığı diğer bir uyarıda, içlerinde ABD vatandaşlarının da bulunduğu on binlerce kişinin yetersiz bilgilere dayanarak ve genellikle siyasi amaçla terörist gruplarla ilişkilendirilip gözaltına alındığını duyurdu. Sosyal medya konusunda da uyarı yapan Dışişleri, "Türk hükümetini eleştiren paylaşımlarda bulunmaları halinde yine gözaltına alınabilecekleri" konusunda vatandaşlarını ikaz etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, seyahat uyarılarını 4 seviyede yapıyor. 1’nci seviye uyarı normal önlemleri, 2’nci seviye uyarı artırılmış önlemleri, 3’ncü seviye uyarı vatandaşların seyahat kararlarını tekrardan düşünmelerini tavsiye ederken 4’ncü seviye uyarı ise seyahat etmemeleri konusunda ikaz ediyor. Türkiye için yayınlanan yazıda Suriye ve Irak sınırlarına yapılacak seyahatler için 4’üncü seviyede uyarılar yapıldı. Bakanlığın yazısında "Bölgede terörist grupların saldırılarının yoğun olduğu, intihar saldırılarının, araç bombalamaların görülebileceği" ifadeleri yer aldı.

İllerin adlarının geçtiği diğer uyarı ise 3’üncü seviye olarak değerlendirildi. Söz konusu şehirlerde ABD hükümetinin çok sınırlı olarak acil yardım sağlayabildiği bildirildi. Bu şehirler sırasıyla Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Dersim ve Van olarak belirtildi. 

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.