ABD'den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yeni askeri yardım

ABD'den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yeni askeri yardım

AP haber ajansı, ABD’nin Ukrayna’ya gönderilmesi için 400 milyon dolar, nano-drone’lar ve HIMARS roketleri içeren yeni bir askeri yardım paketi hazırladığını yazdı.

Associated Press (AP) haber ajansının ismini vermediği üst düzey ABD’li yetkililere dayandırdığı haberinde, Başkan Joe Biden yönetiminin Ukrayna için 400 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi hazırladığı belirtiliyor.

Söz konusu yardımın Ukrayna’ya, Biden’ın her seferinde Kongre’nin onayını almasına gerek kalmadan Ukrayna’ya yardım etmesine olanak veren bir plan ile gönderileceği kaydedildi.

Ukrayna’ya gönderilmesi planlanan yardım paketi içerisinde; Hornet nano-drone’ları, uzun menzilli HIMARS roketleri, havadan karaya fırlatılan Hydra-70 füzeleri, uçaksavar Stringer ve Javelin roket sistemleri, Stryker tipi zırhlı araçlar, havan topu mermileri ve ateşli silahlar için 28 milyon mermi yer aldığı belirtiliyor.

ABD'nin şu ana dek Kiev yönetimine 20 milyar dolara yakın askeri yardım sağladığı ifade ediliyor.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.