ABD'den Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık askeri yardım paketi

ABD'den Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık askeri yardım paketi

ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna'ya ek olarak 800 milyon dolarlık askeri yardım yapılacağını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna'ya ek olarak 800 milyon dolarlık askeri yardım yapılacağını açıkladı.

Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin Şubat ayında ülkeye girmesinden bu yana Kiev hükümetine yapılan toplam askeri yardımın 2,5 milyar dolar üzerine çıktığını söyledi.

Biden, Ukrayna'nın doğusunda beklenen kapsamlı bir Rus saldırısı öncesinde askeri yardımı gerekli gördüklerini vurguladı.

Askeri yardım paketi içerisinde topçu sistemleri, top mermileri, zırhlı personel taşıyıcıları ve insansız kıyı savunma botları bulunuyor.

Ayrıca Biden, Rus birlikleri karşısında Ukrayna'ya ek helikopter, havan topu ve 'kamikaze' insansız hava araçlarını temin edeceklerini belirtti.

Afganistan'dan kaçırılan helikopterler

Öte yandan askeri yardım paketi içerisinde bulunan helikopterlerin, geçtiğimiz yıl ABD destekli hükümet düşmeden evvel Kabil hükümetine tahsis edilmiş 11 adet Mi-17'den oluştuğu ifade ediliyor.

Afganistan'dan kaçırılan helikopterlerin Ukrayna'ya verilmesi bir süre önce gündeme gelmiş ve Afgan yönetiminin tepkisini çekmişti.

Biden yayımladığı yazılı açıklamasında "Bundan böyle dinlenemeyiz. Başkan Zelenskiy'e güvence verdiğim gibi, Amerikan halkı, özgürlük mücadelesinde cesur Ukrayna halkının yanında olmayı sürdürecektir." dedi.

Pentagon sözcüsü John Kirby, havan topları ve radarlar gibi bazı sistemlerin, Ukrayna askeri kuvvetleri için ek eğitimler gerektirdiğini vurguladı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.