ABD'den Yemen'de İHA saldırısı: 5 ölü

ABD'den Yemen'de İHA saldırısı: 5 ölü

Yemen'in Marib ilinde ABD'ye ait İHA'ların gerçekleştirdiği saldırıda 5 kişi öldü.

Yemen'in Marib ilinde ABD'ye ait İHA'ların gerçekleştirdiği saldırıda 5 kişi öldü.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Yemen'in başkenti Sana'nın doğusundaki Marib ilinde ABD'ye ait insansız hava araçları (İHA) tarafından dün gerçekleştirilen saldırıda 5 kişi öldü.

Yerel kaynaklar, ABD'ye ait İHA'lar tarafından Marib ilinin kuzeybatısındaki Suud bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda bir aracın hedef alındığını belirtirken, ölenlerin El Kaide'ye bağlı savaşçılar olabileceğini ifade etti.

Marib ili konumu:


Bölge yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, hedef alınan aracın tamamen yandığını ve araçtaki 5 kişinin öldüğünü belirtti. Hedef alınan araçtaki kişilerin silahlı olduğunu ifade eden yetkililer ölenlerin El Kaide savaşçısı olup olmadığına dair bir bilgilendirmede bulunmadı.

Ayrıya bölge kaynakları ABD'ye ait insansız hava araçlarının bölgede yoğun uçuşlar gerçekleştirmekte olduğunu aktarıyor.

ABD, Yemen'deki El Kaide hedeflerine yönelik uzun bir süredir İHA'lar ile saldırılar gerçekleştirmekte. Düzenlenen saldırıların birçoğunda sivillerin ölmesi bölge halkında tepkiye yol açarken, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen Yemen Hükümeti saldırılarda meydana gelen sivil kayıplarını görmezden gelmekle suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.