AB'de bütçe krizi: İtalya geri adım atmayacak

AB'de bütçe krizi: İtalya geri adım atmayacak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun İtalya'yı bütçe krizi sebebiyle disipline sevk etmesi üzerine İtalya Başbakan Yardımcısı Salvini geri adım atmayacaklarını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun İtalya'yı bütçe krizi sebebiyle disipline sevk etmesi üzerine İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini geri adım atmayacaklarını açıkladı.

Salvini, "Geri adım atmıyoruz çünkü ekonomik manevrada koyduğumuz paralar sağlıkla ilgili ve sağlık hakkına dokunulmaz. Para İtalyanların parası ve bu parayı nasıl harcayacağımızı İtalyanlara soracağız." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Salvini "İtalya'nın bugün çıkmasına ya da düşmesine karar veren döviz kurları arasındaki farklılık, dünyanın diğer bir tarafından bilgisayar tuşuna tıklanarak yapılıyor ve bu kontrol edilebilir bir şey değil. İtalya ekonomisi sağlıklı. İtalya Bankalar Birliği Başkanı da İtalya'nın Avrupa'nın en sağlıklı ekonomilerinden biri olduğunu söyledi." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.