AB'den Afganistan'a 117 milyon euroluk 'koronavirüs' yardımı

AB'den Afganistan'a 117 milyon euroluk 'koronavirüs' yardımı

Afganistan'da son 24 saatte 45 yeni Covid-19 hastası tespit edildi. Vakaların 28’i başkent Kabil’de bulunuyor. Ülkedeki toplam vaka sayısı 600.

Avrupa Birliği'nin (AB), Afganistan’a yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadelesinde yardımcı olmak için 117 milyon euro yönlendireceği bildirildi.

Guardian gazetesinin haberine göre, 6 milyon kişinin yaşadığı ülkenin başkenti Kabil’de yollar seyahat sınırlamaları çerçevesinde Pazar sabahı kapatıldı.

Ülkede son 24 saatte 45 yeni Covid-19 hastası tespit edildi. Vakaların 28’i başkent Kabil’de bulunuyor. Ülkedeki toplam vaka sayısı 600.

AB, Afganistan’ın salgından “son derece ciddi bir şekilde” etkilenmiş olabileceğini ve “yıllar süren çatışmalar neticesinde zayıflamış olan sağlık sisteminin sınırlı kaynaklara sahip olduğunu ve ülkenin her yerinde bu hizmetlere erişimin mümkün olmadığını” kaydetti.

Afganistan’da şimdiye kadar Covid-19 nedeniyle 18 kişi hayatını kaybetti, hasta 37 kişi ise iyileşti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.