"AB'den Çıkarsak Yalnızlaşırız"

"AB'den Çıkarsak Yalnızlaşırız"

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin AB'den çıkması durumunda yalnızlaşacağını öne sürdü.

İngiltere’de yapılacak AB referandumuna 6 hafta kala birlikte kalmak ve çıkmak için kampanya yürüten tarafların kamuoyunu ikna çabaları sürüyor. AB’de kalmak için kampanya yürüten Başbakan David Cameron, Londra’nın birlikten çıkması durumunda ‘yalnızlaşabileceği’ uyarısında bulundu

Euronews'in haberine göre Cameron, “Yalnızlık hiç bir zaman bu ülkenin yararına olmadı. Avrupa’ya ne zaman sırtımızı dönsek eninde sonunda bundan pişmanlık duyuyoruz. Daha sonra olayı başa almak zorunda kaldığımızda bu bize çok daha pahalıya mal oldu. Eğer AB’de kalırsak enerji, hizmet ev dijital alanında dünyanın en büyük pazarında olacağız. Avrupa Birliği ile ABD arasında yapılması planlanan serbest ticaret anlaşmasının da bir parçası olacağız. Eğer ayrılırsak karanlıkta yürümek durumunda kalabiliriz" şeklinde konuştu.

Bu arada yapılan son kamuoyu araştırmasında AB’den ayrılmak isteyenlerin oranı yüzde 40 kalmak isteyenlerin oranı ise yüzde 42 oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.